SPANJOLSKI CEVAPI

Potrebni sastojci:
1/2kg mesanog mlevenog mesa;
1/2kg gotovog pire krompira;
2 jajeta;
1 glavica crnog luka;
3-4 cena belog luka;
Malo bibera;
Malo suvog biljnog zacina;
Malo soli;
100g prezli; i
Ulje za przenje.

Priprema:
Mleveno meso, gotov pire krompir, dva zumanca, usitnjen crni i beli luk, dodati zacine i umesiti sastojke u kompaktnu smesu.
Belanca malo viljuskom izlupamo, od dobijene smese nauljanim rukama formiramo cevape pa ih valjamo prvo u belanca, a zatim u prezle. 
Gotove cevape prziti u zagrejanom ulju prvo sa jedne pa druge strane. Przene cevape vaditi na tanjir oblozen papirnim ubrusom da upije visak masnoce.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI