SPANJOLSKI CEVAPI
Potrebni sastojci:
1/2kg mesanog mlevenog mesa;
1/2kg gotovog pire krompira;
2 jajeta;
1 glavica crnog luka;
3-4 cena belog luka;
Malo bibera;
Malo suvog biljnog zacina;
Malo soli;
100g prezli; i
Ulje za przenje.
Priprema:
Mleveno meso, gotov pire krompir, dva zumanca, usitnjen crni i beli luk, dodati zacine i umesiti sastojke u kompaktnu smesu.
Belanca malo viljuskom izlupamo, od dobijene smese nauljanim rukama formiramo cevape pa ih valjamo prvo u belanca, a zatim u prezle.
Gotove cevape prziti u zagrejanom ulju prvo sa jedne pa druge strane. Przene cevape vaditi na tanjir oblozen papirnim ubrusom da upije visak masnoce.
1/2kg mesanog mlevenog mesa;
1/2kg gotovog pire krompira;
2 jajeta;
1 glavica crnog luka;
3-4 cena belog luka;
Malo bibera;
Malo suvog biljnog zacina;
Malo soli;
100g prezli; i
Ulje za przenje.
Priprema:
Mleveno meso, gotov pire krompir, dva zumanca, usitnjen crni i beli luk, dodati zacine i umesiti sastojke u kompaktnu smesu.
Belanca malo viljuskom izlupamo, od dobijene smese nauljanim rukama formiramo cevape pa ih valjamo prvo u belanca, a zatim u prezle.
Gotove cevape prziti u zagrejanom ulju prvo sa jedne pa druge strane. Przene cevape vaditi na tanjir oblozen papirnim ubrusom da upije visak masnoce.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!