Постови

Приказују се постови за новембар, 2019

KEKSICI

Слика
Prhki keksici, brzo se prave a jos brze pojedu. Mozete ih praviti u posnoj varijanti, st duze stoje sve su bolji. Potrebni sastojci: 650g brasna; 340ml ulja; 170ml vode; 1 prasak za pecivo. Za nadev: Pekmez od sljiva ili neki drugi, nutela, eurokrem...i  3-4 kasike secera u prahu (moze a i ne mora). Priprema: Ulje i vodu sjediniti pa staviti da prokljuca, kada je prokljucalo postepeno dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Umesiti testo, testo je gotovo kada pocne da se odvaja od suda tj. ne lepi. Testo nije potrebno da stoji, pobrasnjaviti radnu povrsinu pa razvuci testo oklagijom, vaditi krugove casom ili modlom. Na krugove stavljati marmeladu, ali nemojte preterivati da ne bi iscurelo. Preklopiti krugove i sastaviti krajeve. (Da bi ih jos bolje zatvorili a i dekorisali pritisnite viljuskom krajeve).  Rernu 

CHICKEN NUGGETS

Слика
Potrebni sastojci: 700g pilecih prsa; 100g prezli; 50g susama; 2 belanca; Po potrebi suvi biljni zacin; Po potrebi biber. Priprema: Sjediniti prezle i susam pa malo proprziti na suvom tiganju. Belanca blago umutiti mikserom. Prsa iseci na manje komadice, zaciniti vegetom i biberom pa uvaljati u belanca, a zatim u prezle sa susamom. Pripremljene komadice mesa redjati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.  Sluziti uz pomfrit sa dodacima po zelji (kecap, majonez, senf, pavlaka....) Prijatno!

MAKARONE KARBONERA

Слика
Fina i ukusna salata. Potrebni sastojci: 500g makarona po zelji; 300g sunke; 3 case (od 200ml pavlake); 3 jajeta; 3 supene kasike rendanog parmezana (pune); So po potrebi; Origano po zelji. Priprema: Makarone skuvati u posoljenoj vodi. Sunku iseci na kockice i proprziti na malo ulja. Pavlaku, jaja i parmezan izmesati i po zelji posoliti, pa dodati proprzenu sunku, zatim sipati u dublji tiganj i na laganoj vatri mesati dok se ne zgusne. Procedjenim makaronama dodati pripremljen sos, po zelji zaciniti origanom i sve dobro izmesati. Sipati u dublju ciniju i odozgo posuti sa rendanim parmezanom.

USTIPCI

Слика
Fini, mekani kao pamuk, nestanu za tili cas. Probajte i uverite se sami. Potrebni sastojci: 550g brasna; 1 jaje; 10g kvasca; 200ml jogurta sobne temperature; 100ml mlakog mleka; 50ml ulja; Kasicica secera; 2 kasicice soli po zelji, i 300ml ulja za przenje. Priprema: Sipati kvasac, mlako mleko, jaje, jogurt ulje, izmesati, postepeno dodavati brasno, mesati testo. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za ruke i posudu.  Kada je testo umeseno ostaviti ga da se udvostruci (pokriti providnom folijom).  Kada se testo udvostrucilo premestiti ga na radnoj povrsini i ponovo ostaviti da jos jednom naraste.  Nakon toga razvuci testo debljine 0,5cm vaditi casom ili kalupom i prziti u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnozutu boju. Posuti prah secerom.

SRPSKI KAVIJAR

Слика
Izvrstan i veoma ukusan namaz, gotov za deset minuta. Potrebni sastojci: 300g sira; 100g mlevenih oraha; 200g kajmaka ili kisele pavlake; 3 cena belog luka; 1 kasika seckanog persuna. Priprema: Sir izgnjecite viljuskom i pomesajte sa mlevenim orasima i sitno iseckanim belim lukom. Dodajte kajmak ili kiselu pavlaku i persun, sve zajedno sjedinite. Cuvajte do sluzenja u frizideru. Posluziti kao namaz ili uz neko pecenje.