USTIPCI
Fini, mekani kao pamuk, nestanu za tili cas. Probajte i uverite se sami.
Potrebni sastojci:
550g brasna;
1 jaje;
10g kvasca;
200ml jogurta sobne temperature;
100ml mlakog mleka;
50ml ulja;
Kasicica secera;
2 kasicice soli po zelji, i
300ml ulja za przenje.
Priprema:
Sipati kvasac, mlako mleko, jaje, jogurt ulje, izmesati, postepeno dodavati brasno, mesati testo. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za ruke i posudu. Kada je testo umeseno ostaviti ga da se udvostruci (pokriti providnom folijom). Kada se testo udvostrucilo premestiti ga na radnoj povrsini i ponovo ostaviti da jos jednom naraste. Nakon toga razvuci testo debljine 0,5cm vaditi casom ili kalupom i prziti u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnozutu boju.
Posuti prah secerom.
Potrebni sastojci:
550g brasna;
1 jaje;
10g kvasca;
200ml jogurta sobne temperature;
100ml mlakog mleka;
50ml ulja;
Kasicica secera;
2 kasicice soli po zelji, i
300ml ulja za przenje.
Priprema:
Sipati kvasac, mlako mleko, jaje, jogurt ulje, izmesati, postepeno dodavati brasno, mesati testo. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za ruke i posudu. Kada je testo umeseno ostaviti ga da se udvostruci (pokriti providnom folijom). Kada se testo udvostrucilo premestiti ga na radnoj povrsini i ponovo ostaviti da jos jednom naraste. Nakon toga razvuci testo debljine 0,5cm vaditi casom ili kalupom i prziti u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnozutu boju.
Posuti prah secerom.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!