USTIPCI
Fini, mekani kao pamuk, nestanu za tili cas. Probajte i uverite se sami.
Potrebni sastojci:
550g brasna;
1 jaje;
10g kvasca;
200ml jogurta sobne temperature;
100ml mlakog mleka;
50ml ulja;
Kasicica secera;
2 kasicice soli po zelji, i
300ml ulja za przenje.
Priprema:
Sipati kvasac, mlako mleko, jaje, jogurt ulje, izmesati, postepeno dodavati brasno, mesati testo. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za ruke i posudu. Kada je testo umeseno ostaviti ga da se udvostruci (pokriti providnom folijom). Kada se testo udvostrucilo premestiti ga na radnoj povrsini i ponovo ostaviti da jos jednom naraste. Nakon toga razvuci testo debljine 0,5cm vaditi casom ili kalupom i prziti u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnozutu boju.
Posuti prah secerom.
Potrebni sastojci:
550g brasna;
1 jaje;
10g kvasca;
200ml jogurta sobne temperature;
100ml mlakog mleka;
50ml ulja;
Kasicica secera;
2 kasicice soli po zelji, i
300ml ulja za przenje.
Priprema:
Sipati kvasac, mlako mleko, jaje, jogurt ulje, izmesati, postepeno dodavati brasno, mesati testo. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za ruke i posudu. Kada je testo umeseno ostaviti ga da se udvostruci (pokriti providnom folijom). Kada se testo udvostrucilo premestiti ga na radnoj povrsini i ponovo ostaviti da jos jednom naraste. Nakon toga razvuci testo debljine 0,5cm vaditi casom ili kalupom i prziti u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnozutu boju.
Posuti prah secerom.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.