USTIPCI

Fini, mekani kao pamuk, nestanu za tili cas. Probajte i uverite se sami.

Potrebni sastojci:
550g brasna;
1 jaje;
10g kvasca;
200ml jogurta sobne temperature;
100ml mlakog mleka;
50ml ulja;
Kasicica secera;
2 kasicice soli po zelji, i
300ml ulja za przenje.

Priprema:
Sipati kvasac, mlako mleko, jaje, jogurt ulje, izmesati, postepeno dodavati brasno, mesati testo. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za ruke i posudu.  Kada je testo umeseno ostaviti ga da se udvostruci (pokriti providnom folijom).  Kada se testo udvostrucilo premestiti ga na radnoj povrsini i ponovo ostaviti da jos jednom naraste.  Nakon toga razvuci testo debljine 0,5cm vaditi casom ili kalupom i prziti u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnozutu boju.
Posuti prah secerom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI