KEKSICI
Prhki keksici, brzo se prave a jos brze pojedu. Mozete ih praviti u posnoj varijanti, st duze stoje sve su bolji.
Potrebni sastojci:
650g brasna;
340ml ulja;
170ml vode;
1 prasak za pecivo.
Za nadev:
Pekmez od sljiva ili neki drugi, nutela, eurokrem...i
3-4 kasike secera u prahu (moze a i ne mora).
Priprema:
Ulje i vodu sjediniti pa staviti da prokljuca, kada je prokljucalo postepeno dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Umesiti testo, testo je gotovo kada pocne da se odvaja od suda tj. ne lepi.
Testo nije potrebno da stoji, pobrasnjaviti radnu povrsinu pa razvuci testo oklagijom, vaditi krugove casom ili modlom. Na krugove stavljati marmeladu, ali nemojte preterivati da ne bi iscurelo. Preklopiti krugove i sastaviti krajeve. (Da bi ih jos bolje zatvorili a i dekorisali pritisnite viljuskom krajeve).
Rernu
Potrebni sastojci:
650g brasna;
340ml ulja;
170ml vode;
1 prasak za pecivo.
Za nadev:
Pekmez od sljiva ili neki drugi, nutela, eurokrem...i
3-4 kasike secera u prahu (moze a i ne mora).
Priprema:
Ulje i vodu sjediniti pa staviti da prokljuca, kada je prokljucalo postepeno dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Umesiti testo, testo je gotovo kada pocne da se odvaja od suda tj. ne lepi.
Testo nije potrebno da stoji, pobrasnjaviti radnu povrsinu pa razvuci testo oklagijom, vaditi krugove casom ili modlom. Na krugove stavljati marmeladu, ali nemojte preterivati da ne bi iscurelo. Preklopiti krugove i sastaviti krajeve. (Da bi ih jos bolje zatvorili a i dekorisali pritisnite viljuskom krajeve).
Rernu
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!