MAMINI ŠPANJOLSKI ĆEVAPI
Ovaj porodični recept prenosi se generacijama, a svaki zalogaj vraća uspomene na zajedničke trenutke i radost okupljanja oko stola. Jednostavni i sočni, ovi ćevapi imaju poseban šarm koji osvaja i najzahtevnija nepca. Punoća ukusa dolazi iz pažljivo odabranih začina i dugogodišnje tradicije pripreme, zbog čega je svaki zalogaj prava mala eksplozija ukusa. Nadam se da ćete uživati u njima jednako kao mi!
Potrebni sastojci:
300g mlevenog mesa (vi možete uduplati meru)
3 jajeta
3 kašike brašna
100ml vode (može kisela)
1 glavica crnog luka
Malo belog luka 3-4 čena
1 kašika biljnog začina
1 prašak za pecivo
Malo bibera.
Priprema:
Iseckajte sitno crni i beli luk pomešajte sa mlevenim mesom, Malo rukama zamesite. Zatim dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo, vodu, začin, biber i sve dobro izmešajte da se dobije kompaktna smesa.
Ostavite poklopljeno pola sata u frižideru.
U tiganj sipajte ulje, ćevape vadite kašikom I pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Španjolske ćevape služite uz pire krompir i salatu od kupusa, paradajza...
Prijatno!
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.