MAMINI ŠPANJOLSKI ĆEVAPI

Ovaj porodični recept prenosi se generacijama, a svaki zalogaj vraća uspomene na zajedničke trenutke i radost okupljanja oko stola. Jednostavni i sočni, ovi ćevapi imaju poseban šarm koji osvaja i najzahtevnija nepca. Punoća ukusa dolazi iz pažljivo odabranih začina i dugogodišnje tradicije pripreme, zbog čega je svaki zalogaj prava mala eksplozija ukusa. Nadam se da ćete uživati u njima jednako kao mi!

Potrebni sastojci:

300g mlevenog mesa  (vi možete uduplati meru)
3 jajeta
3 kašike brašna 
100ml vode (može kisela)
1 glavica crnog luka
Malo belog luka 3-4 čena 
1 kašika biljnog začina
1 prašak za pecivo 
Malo bibera.

Priprema:

Iseckajte sitno crni i beli luk pomešajte sa mlevenim mesom, Malo rukama zamesite.  Zatim dodajte jaja, brašno,  prašak za pecivo, vodu, začin,  biber i sve dobro izmešajte da se dobije kompaktna smesa. 
Ostavite poklopljeno pola sata u frižideru. 
U tiganj sipajte ulje, ćevape vadite kašikom I pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnožutu boju. 

Španjolske ćevape služite uz pire krompir i salatu od kupusa, paradajza...

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA