ROLOVANI PILEĆI BATACI
Recept za sočne pileće batake u rolni sa šunkom i sirom.
Potrebni sastojci za 8 porcija:
8 srednje velikih pilećih bataka ili karabataka (bez kostiju)
300 g šunke (po želji može i slaninica)
250 g gaude ili kačkavalja
Začini:
50 ml ulja
So
Biber
Začin (vegeta, začin C...)
Beli luk u granulama
Aleva paprika (slatka i, po želji, malo ljute)
Priprema:
1. U činiji pomešajte začine sa uljem: so, biber, vegetu, beli luk u granulama, alevu papriku (slatku i ljutu po ukusu). Dobro sjedinite.
2. Pileće batake istucite kuhinjskim čekićem kako bi postali tanki i ravnomerni. Potom ih sa obe strane premažite pripremljenim začinskim uljem.
3. Na svaki batak položite šunku i komad gaude ili kačkavalja. Urolajte meso u čvrste rolnice.
4. Rolne poređajte u dublji pleh, kako bi sprečili isticanje soka tokom pečenja. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom.
5. Pečenje:
Zagrejte rernu na 200°C.
Pecite rolne pod folijom 45 minuta.
Nakon toga skinite foliju i pecite još 15-20 minuta, dok rolne ne dobiju zlatno-hrskavu koricu.
Poslužite toplo uz prilog po želji . Uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom jelu!
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.