ROLOVANI PILEĆI BATACI


Recept za sočne pileće batake u rolni sa šunkom i sirom.

Potrebni sastojci za 8 porcija:

8 srednje velikih pilećih bataka ili karabataka (bez kostiju)

300 g šunke (po želji može i slaninica)

250 g gaude ili kačkavalja

Začini:

50 ml ulja

So

Biber

Začin (vegeta, začin C...)

Beli luk u granulama

Aleva paprika (slatka i, po želji, malo ljute)


Priprema:

1. U činiji pomešajte začine sa uljem: so, biber, vegetu, beli luk u granulama, alevu papriku (slatku i ljutu po ukusu). Dobro sjedinite.


2. Pileće batake istucite kuhinjskim čekićem kako bi postali tanki i ravnomerni. Potom ih sa obe strane premažite pripremljenim začinskim uljem.


3. Na svaki batak položite šunku i komad gaude ili kačkavalja. Urolajte meso u čvrste rolnice.


4. Rolne poređajte u dublji pleh, kako bi sprečili isticanje soka tokom pečenja. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom.


5. Pečenje:

Zagrejte rernu na 200°C.

Pecite rolne pod folijom 45 minuta.

Nakon toga skinite foliju i pecite još 15-20 minuta, dok rolne ne dobiju zlatno-hrskavu koricu.



Poslužite toplo uz prilog po želji . Uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom jelu!





Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA