DJUVEC
Potrebni sastojci:
1/2kg smrznutog djuvec mixa;
1 1/2kg krompira;
Malo ulja;
2 kasicice vegete;
1/2 kasicice bibera;
1/2 kasicice soli i jos malo da posolite krompir.
Priprema:
Ocistite luk i iseckajte ga sitno, a mozete i na polukolutove. Na malo ulja izdinstajte luk da omakne. Za to vreme oljustite krompir i naseckajte ga na tanke kolutove.
Kada je luk gotov, dodajte povrce, vegetu, so i biber i prodinstajte sve zajedno malo da povrce omeksa. Tepsiju srednje velicine nauljajte, rasporedite povrce na dno pa preko stavite krompir koji cete malo posoliti. Krompir malo odozgo poprskajte uljem i stavite u rernu na 200 stepeni oko 35-45 minuta da se pece. Nakon toga izvadite djuvec, promesajte i vratite u rernu jos 15 minuta.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.