DJUVEC

Potrebni sastojci:


1/2kg smrznutog djuvec mixa;
1 1/2kg krompira;
Malo ulja;
2 kasicice vegete;
1/2 kasicice bibera;
1/2 kasicice soli i  jos malo da posolite krompir.

Priprema:

Ocistite luk i iseckajte ga sitno,  a mozete i na polukolutove. Na malo ulja izdinstajte luk da omakne.  Za to vreme oljustite krompir i naseckajte ga na tanke kolutove. 
Kada je luk gotov,  dodajte povrce,  vegetu,  so i biber  i prodinstajte sve zajedno malo da povrce omeksa.  Tepsiju srednje velicine nauljajte,  rasporedite povrce na dno pa preko stavite krompir koji cete malo posoliti.  Krompir malo odozgo poprskajte uljem i stavite u rernu na 200 stepeni oko 35-45 minuta da se pece.  Nakon toga izvadite djuvec,  promesajte i vratite u rernu jos 15 minuta. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI