DJEVREK



Potrebni sastojci:

1/2kg brasna;
1 suvi kvasac,
1,5 kasicica soli;
1,5 kasicica secera;
1 kasicica maslinovog ulja;
280ml mlake vode;
150g susama;
1-2 kasicice meda;
100ml vode. 




Priprema:

Stavite brasno, secer, kvasac, 280ml tople vode,  promesajte, dodajte maslinovo ulje i  so. Mesite testo oko 7-8 minuta, pa ga ostavite da naraste 1 sat.

Testo je gotovo kada pocne da se odvaja od posude. 
Pospite malo brasna na radnu povrsinu i testo podelite na 10 jednakih delova. Napravite loptice pa ih  pokrijte providnom folijom i ostavite tako 10 minuta. Posle deset minuta svaku lopticu rastanjite na stapic debljine prsta, pa ga savijte u obliku djevreka.Pomesajte 100ml mlake vode sa kasikom meda u jednu posudu, u drugu susam. Djeverke prvo umocite u vodu sa medom pa u susam.


Redjajte na pleh oblozen papirom za pecenje,  pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta. 
Nakon 10 minuta jos malo rukama oblikujte djevreke.
Pecite djevreke na 200 stepeni 13-14 minuta u zavisnosti od rerne. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI