PITA GUŽVARA


Potrebni sastojci:

- 500g tankih kora za pitu (onih koje se nekad zalepe za prste, pa bude gužva)
- 500g sitnog sira (da ne bude krupan, da se ne svađa sa korama)
- 3 jaja (da imitiraju veselo kokodakanje dok ih lomite)
- 200ml kisele vode (za onu pravu penušavu teksturu)
- 200ml jogurta (onog što se mršti na sve ostalo u frižideru)
- 100ml ulja (za one sitne, hrskave korice)
- So po ukusu (ali ne previše, da se ne naljute gosti)

Priprema:

1. Priprema kore:
    - Prvo otvorite pakovanje kora, ali polako, da ne ispadnu kao konfetice po kuhinji.
    - Kore pažljivo odvojite jednu od druge. Ako vam koja pobegne, vratite je u red, ipak ste vi glavni u kuhinji!

2. Sirni miks:
    - U jednoj činiji, sjedinite sir i jaja, kao da pravite koncert za malog kuvara. 
    - Dodajte jogurt i kiselu vodu. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu, kao da mazite mačku.

3. Priprema pite:
    - Uzmite jednu koru i zgužvajte je kao da pišete pesmu pa ste je zgužvali jer niste zadovoljni rimom.
    - Stavite tu zguzvanu koru u podmazan pleh.
    - Ponavljajte ovaj korak dok ne potrošite sve kore, praveći haotično lepu kompoziciju u plehu.

4. Dodavanje smese:
    - Preko zguzvanih kora, ravnomerno rasporedite sirni miks. Budite velikodušni, kao kad pričate najbolji vic.
    - Prelijte sve to uljem, kao da pišete ljubavno pismo po korama.

5. Pečenje:
    - Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C (350°F) oko 30-40 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno-hrskavu boju koja vas poziva da je probate.

6. Posluživanje:
    - Izvadite pitu iz rerne i ostavite je da se malo ohladi (ako možete da se strpite).
    - Secite i poslužite. Uživajte u svakom zalogaju, smejte se i delite s drugima, jer dobra hrana i smeh idu ruku pod ruku!

Prijatno i uživajte u svojoj piti gužvari!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI