PITA GUŽVARA
Potrebni sastojci:
- 500g tankih kora za pitu (onih koje se nekad zalepe za prste, pa bude gužva)
- 500g sitnog sira (da ne bude krupan, da se ne svađa sa korama)
- 3 jaja (da imitiraju veselo kokodakanje dok ih lomite)
- 200ml kisele vode (za onu pravu penušavu teksturu)
- 200ml jogurta (onog što se mršti na sve ostalo u frižideru)
- 100ml ulja (za one sitne, hrskave korice)
- So po ukusu (ali ne previše, da se ne naljute gosti)
Priprema:
1. Priprema kore:
- Prvo otvorite pakovanje kora, ali polako, da ne ispadnu kao konfetice po kuhinji.
- Kore pažljivo odvojite jednu od druge. Ako vam koja pobegne, vratite je u red, ipak ste vi glavni u kuhinji!
2. Sirni miks:
- U jednoj činiji, sjedinite sir i jaja, kao da pravite koncert za malog kuvara.
- Dodajte jogurt i kiselu vodu. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu, kao da mazite mačku.
3. Priprema pite:
- Uzmite jednu koru i zgužvajte je kao da pišete pesmu pa ste je zgužvali jer niste zadovoljni rimom.
- Stavite tu zguzvanu koru u podmazan pleh.
- Ponavljajte ovaj korak dok ne potrošite sve kore, praveći haotično lepu kompoziciju u plehu.
4. Dodavanje smese:
- Preko zguzvanih kora, ravnomerno rasporedite sirni miks. Budite velikodušni, kao kad pričate najbolji vic.
- Prelijte sve to uljem, kao da pišete ljubavno pismo po korama.
5. Pečenje:
- Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C (350°F) oko 30-40 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno-hrskavu boju koja vas poziva da je probate.
6. Posluživanje:
- Izvadite pitu iz rerne i ostavite je da se malo ohladi (ako možete da se strpite).
- Secite i poslužite. Uživajte u svakom zalogaju, smejte se i delite s drugima, jer dobra hrana i smeh idu ruku pod ruku!
Prijatno i uživajte u svojoj piti gužvari!
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.