🍗 Rerna ih voli, stomak još više -Hrskava krilca iz rerne, bez prženja – a puna ukusa!

Kada se spoje domaći začini, senf i malo kulinarske ljubavi, nastaju krilca koja su i mekana i hrskava. Rerna ih voli jer ne traže ni kap ulja više, a stomak – još više jer znate šta jedete.


Potrebni sastojci:

🔸 Pileća krilca – oko 1 kg
🔸 Za marinadu:

So – 1 ravna kašičica

Biber – po ukusu

Začin C – 1 kašičica

Aleva paprika – 1 ravna kašičica

Beli luk u prahu – 1 ravna kašičica

Kašika senfa – 1 puna kašika


🔸 Za poh smesu:

100 g brašna

100 ml mleka (po potrebi)

Prstohvat soli

½ kašičice aleve paprike


🔸 Za kraj:

Prezle (po želji za dodatnu hrskavost)

Malo ulja za premazivanje ili prskanje


Priprema:

1. Mariniranje krilaca
U velikoj posudi pomešajte krilca sa svim začinima i senfom. Dobro utrljajte u meso i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta, a idealno 1–2 sata u frižideru.

2. Priprema smese za pohovanje
U činiji pomešajte brašno, mleko, so i alevu papriku u glatku smesu — gustine kao za palačinke. Po potrebi dodajte još malo mleka ili brašna.


3. Pohovanje
Svako krilce umočite u smesu, pa po želji uvaljajte u prezle za dodatnu hrskavost.


4. Pečenje

Pleh obložite papirom za pečenje.

Ređajte krilca da se ne dodiruju.

Premažite ih tanko uljem odozgo (ili ih naprskajte).

Pečenje: na 200°C oko 40–45 minuta, (možda i manje, sve zavisi od rerne), okrenite ih na pola vremena.

Poslednjih 5–10 minuta pojačajte na 220°C ako želite još hrskaviju koricu.

 Posluženje:

Uz kečap, jogurt, BBQ sos, pavlaku s belim lukom — i recimo, pomfrit ili svežu salatu. 

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIŠ SA SIROM I ŠUNKOM

ROLAT OD SPANACA

CUFTE U PARADAJZ SOSU