MAKSIMOV KROMPIR
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimmI_sckazq-IwAqiQoJF8_J_qLCL5pEjSQji5kObt5F6Sqaq8qtbMldsQVLY0CirCKbnnTCebmpd6puGr3kPyq0Gp4t_-tUP3Fk9U5XBXEtE9KTJjL24S_gq0E-8N25-Z0e5BGNcewSk/s1600/1601149794313811-0.png)
Potrebni sastojci: 1kg krompira; 3 glavice crnog luka; 100g pirinca; 500g susene sunke; 300g suvih domacih kobasica; Mlevena paprika; Ulje; So. Priprema: Luk ocistiti, isprati i iseckati pa posuti po namascenoj vatrostalnoj posudu ili tepsiji. Preko luka ravnomerno rasporediti pirinac, a preko pirinca ociscen, opran i isecen krompir i na kraju iseckanu suvu sunku i kobasice. Mlevenu papriku i so izmesati sa vodom pa preliti da ogrezne u tecnosti. Peci na jacoj temperaturi, i ako je potrebno doliti jos malo vode. Kad krompir dobro porumeni, izvaditi iz rerne i sluziti sa salatom od kiselog kupusa ili sa paprikama iz tursije.