MAKSIMOV KROMPIR

Potrebni sastojci:

1kg krompira;
3 glavice crnog luka;
100g pirinca;
500g susene sunke;
300g suvih domacih kobasica;
Mlevena paprika;
Ulje;
So.

Priprema:

Luk ocistiti, isprati i iseckati pa posuti po namascenoj vatrostalnoj posudu ili tepsiji. Preko luka ravnomerno rasporediti pirinac, a preko pirinca ociscen, opran i isecen krompir i na kraju iseckanu suvu sunku i kobasice.
Mlevenu papriku i so izmesati sa vodom pa preliti da ogrezne u tecnosti. Peci na jacoj temperaturi, i ako je potrebno doliti jos malo vode.
Kad krompir dobro porumeni, izvaditi iz rerne i sluziti sa salatom od kiselog kupusa ili sa paprikama iz tursije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI