MAKSIMOV KROMPIR
Potrebni sastojci:
1kg krompira;
3 glavice crnog luka;
100g pirinca;
500g susene sunke;
300g suvih domacih kobasica;
Mlevena paprika;
Ulje;
So.
Priprema:
Luk ocistiti, isprati i iseckati pa posuti po namascenoj vatrostalnoj posudu ili tepsiji. Preko luka ravnomerno rasporediti pirinac, a preko pirinca ociscen, opran i isecen krompir i na kraju iseckanu suvu sunku i kobasice.
Mlevenu papriku i so izmesati sa vodom pa preliti da ogrezne u tecnosti. Peci na jacoj temperaturi, i ako je potrebno doliti jos malo vode.
Kad krompir dobro porumeni, izvaditi iz rerne i sluziti sa salatom od kiselog kupusa ili sa paprikama iz tursije.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!