KNEDLE OD SVAPSKOG SIRA SA GRIZOM

Potrebni sastojci:

500g sira;
4 kasike griza;
2 kasike prezli;
4 jajeta;
So.
Za nadev i prelivanje:
2dl kisele pavlake;
200g prezli;
1 soljica ulja.

Priprema:

Ovaj specijalitet madjarskog porekla veoma je popularan u mnogim vojvodjanskim porodicama.
U sir dodati zumanca prethodno odvojena od belanca, pa so, griz i mrvice. Izmesati dodati cvrst sneg od belanaca i ovlas izmesati. Ostaviti dobijeno testo na hladno mesto da stoji oko 2 sata. U siru posudu sipati 3-4l vode, malo posoliti i kada provri kasikom vaditi iz ohladjenog testa knedle i kuvati nekoliko minuta, pa kad se dignu na povrsinu, jednu po jednu vaditi resetkastom kasikom. U vatrostalnu posudu supati polovinu proprzenih prezli zajedno sa uljem, a preko poredjati knedle i preliti kiselom pavlakom. Ponovo preliti ostatkom prezli i staviti u zagrejanu rernu i peci oko 10 minuta da se knedle malo zapeku.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI