PECENA GUSKA

Potrebni sastojci:

1 guska;
Nekoliko manjih jabuka;
1 soljica vrelog ulja;
So;
Majoran.

Priprema:

Guska se pece samo dok je mlada, a starija se dinsta ili kuva.
Gusku natrljati solju i iznutra. Unutra staviti malo majorana i jabuke oprane i ociscene od peteljki.
Staviti gusku u pogodnu vatrostalnu posudu, preliti vrelim uljem i peci u zagrejanoj rerni. U pocetku temperatura je umerena a posle je jaca. Posle 15 minuta pocinje sa prelivanjem guske sokom koji se stvara pecenjem.
Peci oko 2 sata uz povremeno prelivanje guske sopstvenim sokom.
Pecenu gusku malo ohladiti pa iseci na komade, sloziti na tanjir i preliti sokom u kojem se pekla. 
Sluziti uz neko povrce ili salatu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI