PECENA GUSKA
Potrebni sastojci:
1 guska;
Nekoliko manjih jabuka;
1 soljica vrelog ulja;
So;
Majoran.
Priprema:
Guska se pece samo dok je mlada, a starija se dinsta ili kuva.
Gusku natrljati solju i iznutra. Unutra staviti malo majorana i jabuke oprane i ociscene od peteljki.
Staviti gusku u pogodnu vatrostalnu posudu, preliti vrelim uljem i peci u zagrejanoj rerni. U pocetku temperatura je umerena a posle je jaca. Posle 15 minuta pocinje sa prelivanjem guske sokom koji se stvara pecenjem.
Peci oko 2 sata uz povremeno prelivanje guske sopstvenim sokom.
Pecenu gusku malo ohladiti pa iseci na komade, sloziti na tanjir i preliti sokom u kojem se pekla.
Sluziti uz neko povrce ili salatu.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.