REZANCI SA SIROM I SLANINOM
Potrebni sastojci:
Za testo:
500g brasna;
1 jaje;
Malo mlake vode i soli;
Za posipanje rezanaca
200g tvrdog sira;
1 casa kisele pavlake;
150g slanine.
Za kuvanje:
3l vode i
kasika soli;
Za przenje rezanaca
1 soljica ulja.
Priprema:
Od brasna, jajeta, malo soli i mlake vode zamesiti tvrdo testo, dobro ga izmesiti, oblikovati u okrugao hleb i ostaviti da stoji 20 minuta. Posle toga razviti testo oklagijom u veliku koru, malo je prosusiti i iseci na rezance.
Staviti vodu da prokljuca, posoliti i sipati u nju rezance i kuvati oko.6 minuta.
Rezance procediti, preliti mlakom vodom i ponovo procediti.
U zagrejano ulje sipati rezance, blago promesati i proprziti. Proprziti slaninu a sir isitniti pa sve posuti po rezancima koji su prethodno izruceni u veliku ciniju.
Preliti pavlakom.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!