REZANCI SA SIROM I SLANINOM

Potrebni sastojci:
Za testo:

500g brasna;
1 jaje;
Malo mlake vode i soli;
Za posipanje rezanaca
200g tvrdog sira;
1 casa kisele pavlake;
150g slanine.

Za kuvanje:

3l vode i
kasika soli;
Za przenje rezanaca
1 soljica ulja.

Priprema:

Od brasna, jajeta, malo soli i mlake vode zamesiti tvrdo testo, dobro ga izmesiti, oblikovati u okrugao hleb i ostaviti da stoji 20 minuta. Posle toga razviti testo oklagijom u veliku koru, malo je prosusiti i iseci na rezance.
Staviti vodu da prokljuca, posoliti i sipati u nju rezance i kuvati oko.6 minuta.
Rezance procediti, preliti mlakom vodom i ponovo procediti.
U zagrejano ulje sipati rezance, blago promesati i proprziti. Proprziti slaninu a sir isitniti pa sve posuti po rezancima koji su prethodno izruceni u veliku ciniju.
Preliti pavlakom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI