SAMO TI TORTA
Potrebni sastojci:
Kora:
9 jaja;
300g brasna;
250g secera;
50g kakaa;
3 kasike ulja;
3 kasike tople vode;
1 prasak za pecivo;
Prstohvat soli;
100ml soka od narandze.
Ganes:
800ml slatke pavlake;
500g crne cokolade.
Preliv:
200ml slatke pavlake;
100g crne cokolade.
Priprema:
Odvojiti zumanca od belanaca, u belanca dodati prstohvat soli i dobro ulupati belanca, postepeno dodavati secer i cvrsto umutiti.
Dodati jedno po jedno zumance, 2 kasike ulja i 3 kasike tople vode.
Brasno, prasak za pecivo i kakao dodavati postepeno uz lagano mesanje. Testo sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 30-40 minuta na 200 stepeni. Pecenu koru ostaviti da se ohladi i preseci na tri dela.
Ganes: Zagrejati 800ml slatke pavlake i preliti preko izdrobljene cokolade, mesati dok se smesa ne sjedini i ostaviti da se ohladi, potom prohladjenu smesu mutiti dok ne postane kao slag. Koru premazati sokom, staviti fil i ponoviti postupak, ostatkom fila ukrasiti tortu.
Zagrejati slatku pavlaku i preliti cokoladu, mesati dok se smesa ne sjedini, preliti tortu.
Ostaviti preko noci da odstoji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!