SAMO TI TORTA

Potrebni sastojci:

Kora:
9 jaja;
300g brasna;
250g secera;
50g kakaa;
3 kasike ulja;
3 kasike tople vode;
1 prasak za pecivo;
Prstohvat soli;
100ml soka od narandze.

Ganes:
800ml slatke pavlake;
500g crne cokolade.

Preliv:
200ml slatke pavlake;
100g crne cokolade.

Priprema:

Odvojiti zumanca od belanaca, u belanca dodati prstohvat soli i dobro ulupati belanca, postepeno dodavati secer i cvrsto umutiti.
Dodati jedno po jedno zumance, 2 kasike ulja i 3 kasike tople vode.
Brasno, prasak za pecivo i kakao dodavati postepeno uz lagano mesanje. Testo sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 30-40 minuta na 200 stepeni. Pecenu koru ostaviti da se ohladi i preseci na tri dela.
Ganes: Zagrejati 800ml slatke pavlake i preliti preko izdrobljene cokolade, mesati dok se smesa ne sjedini i ostaviti da se ohladi, potom prohladjenu smesu mutiti dok ne postane kao slag. Koru premazati sokom, staviti fil i ponoviti postupak, ostatkom fila ukrasiti tortu.
Zagrejati slatku pavlaku i preliti cokoladu, mesati dok se smesa ne sjedini, preliti tortu.
Ostaviti preko noci da odstoji.
Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI