KASAPSKI DJUVEC
Dok budete spremali ovo jelo, uzivacete u bojama i mirisima povrca i zacinskog bilja, ovo je zaista jelo koje slavi leto.
Potrebni sastojci:
500g teleceg mesa;
400g svinjskog mesa;
5 glavica crnog luka;
5 svezih paprika;
2 sargarepe;
1 tikvica;
3 paradajza;
1 koren persuna;
Pola korena celera;
1 soljica pirinca;
2 krompira;
1 plavi patlidzan;
1 solja ulja;
So;
Biber;
Mlevena paprika;
List persuna.
Priprema:
Meso iseci na manje komade, posoliti, pobiberiti i proprziti na delu ulja. Proprzeno meso izvaditi iz masnoce pa staviti sitno seckan luk i prziti, dodati iseckane paprike, na kolutove isecenu sargarepu, krompir isecen na kriske, plavi paradajz koji je prethodno posoljen i iscedjen kako bi izasla gorcina iz njega. Dodati i ociscene korene persuna, posuti mlevenom paprikom, biberom i solju. Sve proprziti i promesati, dodati pirinac, naliti vodom i ostatkom ulja i ostaviti da malo prokuva. U vatrostalnu posudu poredjati przeno meso i preliti ga mesavinom od povrca i pirinca. Staviti u zagrejanu rernu i peci oko 1 sat. Tada privremeno izvaditi djuvec iz rerne i njegovu povrsinu pokriti kolutovima paradajza, pa vratiti u rernu i peci jos 20 minuta.
Jelo je veoma ukusno. I ono sto je super nista vam drugo ne treba uz ovo jelo osim case dobrog vina.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!