KASAPSKI DJUVEC

Dok budete spremali ovo jelo, uzivacete u bojama i mirisima povrca i zacinskog bilja, ovo je zaista jelo koje slavi leto.

Potrebni sastojci:


500g teleceg mesa;
400g svinjskog mesa;
5 glavica crnog luka;
5 svezih paprika;
2 sargarepe;
1 tikvica;
3 paradajza;
1 koren persuna;
Pola korena celera;
1 soljica pirinca;
2 krompira;
1 plavi patlidzan;
1 solja ulja;
So;
Biber;
Mlevena paprika;
List persuna.

Priprema:

Meso iseci na manje komade, posoliti, pobiberiti i proprziti na delu ulja. Proprzeno meso izvaditi iz masnoce pa staviti sitno seckan luk i prziti, dodati iseckane paprike, na kolutove isecenu sargarepu, krompir isecen na kriske, plavi paradajz koji je prethodno posoljen i iscedjen kako bi izasla gorcina iz njega. Dodati i ociscene korene persuna, posuti mlevenom paprikom, biberom i solju. Sve proprziti i promesati, dodati pirinac, naliti vodom i ostatkom ulja i ostaviti da malo prokuva. U vatrostalnu posudu poredjati przeno meso i preliti ga mesavinom od povrca i pirinca. Staviti u zagrejanu rernu i peci oko 1 sat. Tada privremeno izvaditi djuvec iz rerne i njegovu povrsinu pokriti kolutovima paradajza, pa vratiti u rernu i peci jos 20 minuta.
Jelo je veoma ukusno. I ono sto je super nista vam drugo ne treba uz ovo jelo osim case dobrog vina.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI