KEKSICI OD MAKA
Potrebni sastojci:
250g maslaca ili maragarina sobne temperature;
1 jaje;
7 kasika secera;
100g mlevenog maka;
350g brasna;
1 vanilin secer;
Za filovanje nutella ili otopljena cokolada.
Priprema:
Maslac, secer, vanilin secer i jaje penasto umutiti. Dodati mak i brasno i umesiti glatko testo.
Uviti u najlon foliju i ostaviti pola sata u frizideru.
Razviti na brasnom posutoj podlozi, testo debljine 3-4mm i modlicom vaditi keksice.
Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 13-15 minuta.
Spajati keksice nutellom ili otopljenom cokoladom.
Od ove kolicine se dobije oko 40-50 gotovih spojenih keksica, sve zavisi od velicine keksica koji pravite.
Inace ovi keksici se mogu filovati i marmeladom i odozgo posuti prah secerom tako dobijemo fine vanilice izvanrednog ukusa.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!