KEKSICI OD MAKA

Potrebni sastojci:

250g maslaca ili maragarina sobne temperature;
1 jaje;
7 kasika secera;
100g mlevenog maka;
350g brasna;
1 vanilin secer;
Za filovanje nutella ili otopljena cokolada.

Priprema:

Maslac, secer, vanilin secer i jaje penasto umutiti. Dodati mak i brasno i umesiti glatko testo.
Uviti u najlon foliju i ostaviti pola sata u frizideru.
Razviti na brasnom posutoj podlozi, testo debljine 3-4mm i modlicom vaditi keksice.
Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 13-15 minuta.
Spajati keksice nutellom ili otopljenom cokoladom.
Od ove kolicine se dobije oko 40-50 gotovih spojenih keksica, sve zavisi od velicine keksica koji pravite.
Inace ovi keksici se mogu filovati i marmeladom i odozgo posuti prah secerom tako dobijemo fine vanilice izvanrednog ukusa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI