KATINE BUHTLE

Potrebni sastojci:
Za testo:

40g maslaca;
6 zumanaca;
40g secera;
25g kvasca;
3dl mleka;
Kora od jednog limuna;
1/4 kasicice soli;
400g brasna.

Za nadev:

Pekmez.

Za posipanje:

Secer u prahu.

Priprema:

Dobro umutiti maslac, zumanca i secer. Dodati kvasac otopljen u 1dl mlakog mleka i brasno, zamesiti srednje mekano testo. Sve dobro izmesiti, pokriti cistom krpom i staviti na toplo mesto da uskisne. Kada testo uskisne, razvuci oklagijom na dasci za mesenje u koru oko pola cm debljine. Iseci na cetvorouglaste komade velicine 3-4cm. Staviti po malo pekmeza na sredinu svakog komada,preklopiti i redjati u namascen pleh. Ostaviti na toplom da jos malo uskisne (naraste) zatim premazati umucenim zumancetom i staviti u rernu i peci na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
Pecene buhtle poslagati na ciniju i posuti secerom u prahu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI