SARAN NA PIRINCU

Potrebni sastojci:

Saran od 2kg;
2 kasike ulja;
3 glavice crnog luka;
2 zelene paprike;
250g pirinca;
Persunov list;
So;
Biber;
Mlevena paprika.

Priprema:

Ociscenu ribu iseci na podjednake komade. Svaki komad osoliti i ostaviti da odstoji pola sata. Za to vreme na ulju proprziti sitno seckani luk i papriku, pa kad omeksaju dodati iseckano pesunovo lisce, malo bibera i dinstati dok luk ne pozuti. Dodati pirinac, nastaviti dinstanje i posoliti. Na kraju sve izruciti u vatrostalnu posudu i ravnomerno rasporediti.
Na pirinac poslagati komade ribe i doliti toliko vode da u njoj ogrezne. Staviti u rernu i peci dok ne porumeni. Izvaditi na kratko i svaki komad ribe preliti sa uljem u kom se dinstao luk i pirinac, posuti mlevenom paprikom i peci dalje dok ne bude gotovo. Peci na 200 stepeni oko 30-45 minuta sveukupno. Po zelji ukrasiti persunovim liscem.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI