KARFIOL CORBA

Potrebni sastojci:

1 karfiol;
Sok od jednog limuna;
4 kasike ulja;
2 kasike brasna;
Kocka za supu;
Biber;
4 kasike pavlake;
Persunov list;
So.

Priprema:

Oprati glavicu karfiola i ostaviti da stoji 10-15 minuta u mlakoj i posoljenoj vodi. Posle toga, oprati karfiol pod mlazom vode, staviti u vrijucu malo posoljenu vodu sa limunovim sokom da bi karfiol zadrzao belu boju.
Posebno zagrejati 4 kasike ulja, dodati 2 kasike brasna, malo ga proprziti.
Omeksan karfiol izvaditi, odvojiti cvetove i vratiti u vodu, zaprsku dodati u vodu u kojoj je kuvan karfiol, doliti jos vode po potrebi, pobiberiti, posoliti, dodati kocku za supu i kuvati kratko.
U posudu za sluzenje razmutiti 4 kasike pavlake, dodati sitno seckano persunovo lisce i polako dolivati gotovu corbu.
Uz ovu corbu sluziti przene kockice hleba.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI