MARKOV KUGLOF
Potrebni sastojci:
1/4l mleka;
25g kvasca;
500g brasna;
200g maslaca;
7 jaja;
Kora od 1 limuna;
50g suvog grozdja;
50g secenih badema;
150g secera u prahu;
Vanilin secer;
1/4 kasicice soli.
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati kasicicu secera i malo brasna pa staviti na toplo mesto da nadodje. U posudu za mesenje staviti maslac i secer u prahu pa dobro umutiti. Dodati 6 zumanaca i jedno celo jaje, mutiti i dalje, posuti rendanom korom od limuna, sipati kvasac koji je nadosao, mleko, so i postepeno brasno. Sve izmutiti varjacom da se testo dobro ujednaci. Na kraju dodati suvo grozdje i secene bademe, dobro izmesati i sipati u namascen pleh. Pokriti i ostaviti da odstoji pola sata da nadolazi.
Kad kuglof naraste staviti ga u zagrejanu rernu i peci na 180 stepeni 30-35 minuta dok ne dobije rumenkastu povrsinu. Pecen kolac malo prohladiti pa izvaditi iz posude.
Sluziti posut secerom u prahu zamirisan vanilom, okrenut onom stranom koja je bila na dnu posude.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!