MARKOV KUGLOF

Potrebni sastojci:

1/4l mleka;
25g kvasca;
500g brasna;
200g maslaca;
7 jaja;
Kora od 1 limuna;
50g suvog grozdja;
50g secenih badema;
150g secera u prahu;
Vanilin secer;
1/4 kasicice soli.

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati kasicicu secera i malo brasna pa staviti na toplo mesto da nadodje. U posudu za mesenje staviti maslac i secer u prahu pa dobro umutiti. Dodati 6 zumanaca i jedno celo jaje, mutiti i dalje, posuti rendanom korom od limuna, sipati kvasac koji je nadosao, mleko, so i postepeno brasno. Sve izmutiti varjacom da se testo dobro ujednaci. Na kraju dodati suvo grozdje i secene bademe, dobro izmesati i sipati u namascen pleh. Pokriti i ostaviti da odstoji pola sata da nadolazi.
Kad kuglof naraste staviti ga u zagrejanu rernu i peci na 180 stepeni 30-35 minuta dok ne dobije rumenkastu povrsinu. Pecen kolac malo prohladiti pa izvaditi iz posude.
Sluziti posut secerom u prahu zamirisan vanilom, okrenut onom stranom koja je bila na dnu posude.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI