PUDING OD JABUKE

Zahvaljujuci tome što u sebi ima fosfora, odlicno je sredstvo za obnovu nervnog sistema. Jabuka je voce sa najvise odlika: licima sa losim varenjem preporucuje se kompot od jabuka, koji jos bolje deluje ako se u njega stavi nekoliko krusaka. Jabuka sadrzi malo secera.
Puding od jabuke:

Oljustiti i iseci na kolutove 6 velikih nakiselih jabuka. Zatim im izvaditi semenke. U serpu sipati 1 vinsku casu belog vina, dodati secera po ukusu, vode i saku krupnog suvog grozdja. Spustiti jabuke u vino, pa ih kuvati dok ne odmeknu. Kad su jabuke gotove, skinuti serpu sa sporeta. Uzeti sud od 2 litra, u kome se moze puding izneti na sto, namazati ga maslacem, pa na dno staviti piskote, a svaku odozgo namazati pekmezom od kajsija. Preko pekmeza poredjati jabuke, pa opet piskote koje treba poprskati rumom. Tako ponavljati dok se ne utrosi sva pripremljena kolicina piskota i nadeva od jabuka.
Puding preliti kremom.
Krem za preliv pudinga od jabuka pripremiti na ovaj nacin: dobro umutiti 6 zumanaca i 120g sitnog secera s 1 litrom mleka, u koje treba staviti 1 sipku vanile. Kad je sve promesano, staviti na sporet i na pari mesati dok se sva masa ne zgusne. Gustim kremom preliti piskote pa zatim staviti sud u pecnicu da se puding pece. Kad je puding pecen prevuci ga dobro snegom od 6 bosanaca i 4 kasike secera. Opet sud staviti u pecnicu da se sneg malo osusi. Sud omotati salvetom pa izneti puding na sto.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI