PUDING OD JABUKE
Zahvaljujuci tome što u sebi ima fosfora, odlicno je sredstvo za obnovu nervnog sistema. Jabuka je voce sa najvise odlika: licima sa losim varenjem preporucuje se kompot od jabuka, koji jos bolje deluje ako se u njega stavi nekoliko krusaka. Jabuka sadrzi malo secera.
Puding od jabuke:
Oljustiti i iseci na kolutove 6 velikih nakiselih jabuka. Zatim im izvaditi semenke. U serpu sipati 1 vinsku casu belog vina, dodati secera po ukusu, vode i saku krupnog suvog grozdja. Spustiti jabuke u vino, pa ih kuvati dok ne odmeknu. Kad su jabuke gotove, skinuti serpu sa sporeta. Uzeti sud od 2 litra, u kome se moze puding izneti na sto, namazati ga maslacem, pa na dno staviti piskote, a svaku odozgo namazati pekmezom od kajsija. Preko pekmeza poredjati jabuke, pa opet piskote koje treba poprskati rumom. Tako ponavljati dok se ne utrosi sva pripremljena kolicina piskota i nadeva od jabuka.
Puding preliti kremom.
Krem za preliv pudinga od jabuka pripremiti na ovaj nacin: dobro umutiti 6 zumanaca i 120g sitnog secera s 1 litrom mleka, u koje treba staviti 1 sipku vanile. Kad je sve promesano, staviti na sporet i na pari mesati dok se sva masa ne zgusne. Gustim kremom preliti piskote pa zatim staviti sud u pecnicu da se puding pece. Kad je puding pecen prevuci ga dobro snegom od 6 bosanaca i 4 kasike secera. Opet sud staviti u pecnicu da se sneg malo osusi. Sud omotati salvetom pa izneti puding na sto.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!