REZANCI SA MAKOM ILI ORASIMA

Potrebni sastojci:

500g brasna;
1 jaje;
50g maslaca;
150g secera;
150g maka ili oraha;
1/4 kasicice soli;
1dl vode.

Priprema:

Zamesiti testo od brasna, jednog jajeta, malo soli i malo mlake vode tako da bude tvrdje nego za pite. Dobro ga izmesiti pa oblikovati u loptu. Razvuci koru debljine 2mm i ostaviti da se prosusi. Prosuseno testo iseci na rezance siroke oko 1cm. Skuvati rezance u 3l vode, procediti, preliti hladnom vodom, opet ocediti i spustiti na zagrejan maslac, kratko proprziti. Mleveni mak ili orahe pomesati sa secerom pa redjati u ciniju red rezanaca, red maka ili oraha dok se sve ne utrosi, na vrhu treba da su mak ili orasi sa secerom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI