ANJINE OBLANDE

Potrebni sastojci:

10 belanaca;
300g secera;
300g seckanih oraha;
2 lista oblande.

Fil:

10 zumanaca;
200g secera;
250g margarina;
2 vanilin secera;
Malo seckanih oraha za posipanje po vrhu.

Priprema:

Prvo orahe kratko ispeci u rerni u tepsiji oblozenoj alu folijom, samo da se posusi, ohladiti i iseckati ili samleti na krupnije. Umutiti belanca u cvrst sneg, postepeno dodavati secer i na kraju lagano umesati orahe varjacom.
Premazati listove oblande sa supljikave strane. Peci 20-25 minuta na 150 stepeni.
Ovo ponoviti dva puta, ispeci dve kore. 
Umutiti zumanca, secer, vanilin secer. Skuvati ih na pari, kada se ohladi sjediniti sa umucenim margarinom.
Filovati kora-fil-kora-fil, posuti seckanim orasima i malo utapkati rukom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI