ZAGORSKI STRUKLI
Potrebni sastojci:
Testo:
250g ostrog brasna;
250g glatkog brasna;
1 jaje;
0,5dl ulja;
3dl vode;
So.
Nadev:
750g svezeg kravljeg sira;
2 jaja;
So.
Preliv:
1/2l pavlake za kuvanje.
Priprema:
Napraviti testo od navedenih sastojaka da se dobije zilavo, vodeno, vuceno testo kao za pite. Podeliti ga na pola, te lopte testa premazati uljem i ostaviti da stoji oko 30 minuta.
Stolnjak posuti sa malo brasna i na njemu razvuci testo.
Svezi sir, jaja i so (moze a i ne mora zavisi koliko je sir slan)izmesati, te nadev nanositi na donji deo razvucenog testa. Zatim testo podeliti na komade zeljene velicine rezuci rubom tankog tanjira.
U lonac staviti vodu (oko 2l), so i kasiku ulja. Kad voda provri u nju staviti izrezane strukle. Nakon što voda provri kuvati ih oko 3 minuta.
Kuvane strukle izvaditi u namascenu vatrostalnu posudu i zaliti pavlakom za kuvanje. Peci ih na 200 stepeni dok se kora ne pozlati.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!