ZAGORSKI STRUKLI

Potrebni sastojci:
Testo:

250g ostrog brasna;
250g glatkog brasna;
1 jaje;
0,5dl ulja;
3dl vode;
So.

Nadev:

750g svezeg kravljeg sira;
2 jaja;
So.

Preliv:

1/2l pavlake za kuvanje.

Priprema:

Napraviti testo od navedenih sastojaka da se dobije zilavo, vodeno, vuceno testo kao za pite. Podeliti ga na pola, te lopte testa premazati uljem i ostaviti da stoji oko 30 minuta.
Stolnjak posuti sa malo brasna i na njemu razvuci testo.
Svezi sir, jaja i so (moze a i ne mora zavisi koliko je sir slan)izmesati, te nadev nanositi na donji deo razvucenog testa. Zatim testo podeliti na komade zeljene velicine rezuci rubom tankog tanjira.
U lonac staviti vodu (oko 2l), so i kasiku ulja. Kad voda provri u nju staviti izrezane strukle.  Nakon što voda provri kuvati ih oko 3 minuta.
Kuvane strukle izvaditi u namascenu vatrostalnu posudu i zaliti pavlakom za kuvanje. Peci ih na 200 stepeni dok se kora ne pozlati.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI