GARIN PAPRIKAS

Potrebni sastojci:

500g junetine bez kostiju;
5 glavica crnog luka;
3 krompira;
1 paprika babura;
1 sargarepa;
1 kasika mlevene paprike;
1 dl ulja;
120g brasna;
2 jajeta;
1 paradajz;
1dl vina;
So;
Biber;
Kim.

Priprema:

Junece meso iseci na sitnije komade i sitno iseckan crni luk, pa prziti na ulju. Dodati isecenu papriku, sargarepu isecenu na kolutove i paradajz, pa dinstati dok meso malo ne omeksa. Posuti mlevenom paprikom i doliti vodu.  Ostaviti da se kuva na laganoj temperaturi. Dodati na kocke isecen krompir i kuvati jos pola sata. Dok traje kuvanje napraviti noklice. 
Umutiti zumanca, dodati pola od predvidjene kolicine ulja, umucena belanca i brasno sve dobro umutiti. Vaditi male noklice kasikom i stavljati ih direktno u paprikas. Doliti vino kada noklice budu kuvane.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI