STANGLICE SA MAKOM

Potrebni sastojci:

Za testo:

3 case secera (200ml);
3 case mleka;
1,5 casa ulja;
4,5 case brasna;
1 prasak za pecivo;
300g mlevenog maka.

Za preliv:

9 kasika secera;
9 kasika vode;
6 stangli cokolade;
4 kasike ulja.

Priprema:

Secer, mleko, ulje, brasno, prasak za pecivo i mak zamesiti u mekano testo. Namastiti pleh pa sipati testo u njega i peci na umerenoj temperaturi. Peceno testo malo prohladiti pa preliti glazurom 
Skuvati sirup od vode i secera, dodati cokoladu i sve dobro izmesati. Dodati ulje promesati da se masa izjednaci i vrucim prelivati peceno testo a nozem razmazati po celoj povrsini.
Ostaviti kolac da se ohladi pa kad se glazura potpuno stegne seci kolac na stanglice.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI