STANGLICE SA MAKOM
Potrebni sastojci:
Za testo:
3 case secera (200ml);
3 case mleka;
1,5 casa ulja;
4,5 case brasna;
1 prasak za pecivo;
300g mlevenog maka.
Za preliv:
9 kasika secera;
9 kasika vode;
6 stangli cokolade;
4 kasike ulja.
Priprema:
Secer, mleko, ulje, brasno, prasak za pecivo i mak zamesiti u mekano testo. Namastiti pleh pa sipati testo u njega i peci na umerenoj temperaturi. Peceno testo malo prohladiti pa preliti glazurom
Skuvati sirup od vode i secera, dodati cokoladu i sve dobro izmesati. Dodati ulje promesati da se masa izjednaci i vrucim prelivati peceno testo a nozem razmazati po celoj povrsini.
Ostaviti kolac da se ohladi pa kad se glazura potpuno stegne seci kolac na stanglice.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.