JUNETINA SA POVRCEM

Potrebni sastojci:

750g junetine;
3 sargarepe;
2 struka praziluka;
4 krompira;
1 glavica crnog luka;
1/4 glavice kupusa;
1 i po soljica ulja;
1 kasika brasna;
So;
Biber;
Kim;
Vezica lista persuna.

Meso iseceno na manje komade staviti u zagrejano ulje i prziti, dodati sitno iseckan luk, sargarepu, krompir, praziluk i kupus. Staviti kom, doliti malo vode, posoliti i pobiberiti, pa dinstati meso sa povrcem nekoliko minuta. Doliti vode da sve ogrezne u njoj. Kuvati na tihoj vatri dok meso ne omekne. Gotovo preliti brasnom razmucenim u malo vode i kuvati jos 15 minuta. Posuti sitno naseckanim persunovim liscem i sluziti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI