LUDE KIFLICE

Potrebni sastojci:
750 grama brasna;
150 grama putera;
3 kasike secera u prahu;
2 kasicice soli;
1/2 litre mleka;
50 grama svezef kvasca;
1 jaje;
Malo soli.

Ako pravite slatka peciva:

750 grama brasna;
150 grama putera;
125 grama secera u prahu;
1/2 litra mleka;
50 grama svezeg kvasca;
1 jaje;
Malo secera;
Oko 30-40 grama otopljenog putera za premaz.

Priprema:

Prokuvati mleko pimesano sa secerom u prahu i puterom. Nakon toga u smesu umutiti svezi kvasac. Dodati so i brasno i umesiti glatko testo.
Od testa oblikovati 20 jufki i svaku jufku tanko rastanjiti i uviti u kiflu. Kifle redjati u pleh prekriven papirom za pecenje.
Nakon toga prekriti pleh kuhinjskom krpom i ostaviti da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. U medjuvremenu zagrejati rernu na 250 stepeni i pred pecenje premazati svaku kiflu sa umucenim jajetom sa malo soli.
Kiflice peci 8 minuta na 250 stepeni.
Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI