TOPLA BELA COKOLADA SA DJUMBIROM
Kada budete citali ovaj recept pomislicete kakav li ce to biti ukus, bela cokolada, djumbir i mleko. Ja vam samo jedno mogu reci....savrsen! Potrebni sastojci: 3/4 solje(250ml) ociscenog i iseckanog djumbira; 100g secera; 65ml vode; 2l mleka; 120g bele cokolade za kuvanje ili mlecne sa manjim procentom secera isecenu na komade; Na vrh noza muskatnog oraha. Priprema: U vecu serpu staviti djumbir, secer i vodu, pa kuvati na srednjoj temperaturi dok se secer ne otopi i postane zlatna tecnost oko 5 minuta cesce mesajuci. Dodati mleko i isitnjenu cokoladu i mesati zicom sve dotle dok se cokolada ne otopi i ne pojave sitni mehurici sa strane serpe, ali ne sme provreti. Procediti tecnost, a ostatak koji ne prodje kroz cedaljku baciti. Sipati u case koje treba malo zagrejati sa vrelom vodom. Nastrugati malo muskatnog oraha preko. Posluziti toplo.