OBLANDE OD COKOLADE I KIKIRIKIJA

Potrebni sastojci:

500g mlevenog keksa;
250g secera;
300g neslanog kikirikija;
250g margarina;
150g cokolade za kuvanje.
Glazura:
150g cokolade za kuvanje;
4 kasike ulja;
2 vece oblande.

Priprema:

Secer i margarin otopiti na laganoj vatri, dodati cokoladu pa mesati dok se cokolada ne otopi pripremljenu smesu pomesati s kikirikijem i mlevenim keksom, ukoliko se masa rasipa dodati malo mleka.  Kada se svi sastojci dobro sjedine masu prebaciti na oblandu, utisnuti i zagladiti povrsinu  na nju staviti drugu oblandu. Pritisnuti tepsijom ili nekim teretom da se gornja oblanda dobro zalepi.  Povrsinu preliti cokoladnom glazurom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI