CORBA OD RASOLA

Potrebni sastojci:

1 1/2l rasola;
1kg mesa - juneceg, pileceg i svinjskog;
1 domaca kobasica;
2 glavice crnog luka;
1 kasika brasna;
1 soljica kisele pavlake;
3 jajeta;
Ulje;
Mlevena paprika;
Biber u zrnu;
So.

Priprema:

Junece meso iseci, staviti u posoljenu vodu i kuvati. Kad je upola odmeklo staviti piletinu i svinjetinu, nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi. Luk ociscen, iseckan proprziti na ulju da porumeni, pa dodati brasno, proprziti i na kraju mlevenu papriku. Sve ovo se przi u vecoj posudi. Preko zaprske preliti meso sa supom i rasolom, dodati isecenu kobasicu i biber, pa kuvati jos 10 minuta. Skloniti corbu sa sporeta, umutiti jaja, pomesati sa kiselom pavlakom i zaciniti corbu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI