MAFISI

Potrebni sastojci:

400g brasna;
20g maslaca;
2dl kisele pavlake;
2 kasike ruma;
1 kasika secera;
4 zumanceta;
100g secera u prahu;
Ulje.

Priprema:

Mafisi su vojvodjanski specijalitet, koji izgledaju kao velike ali lake pahuljice przene na ulju i posute secerom u prahu.
Staviti u posudu za nesanje brasno, napraviti udubljenje u njegovoj sredini pa sipati secer, razmeksali maslac, zimanca, rum i pavlaku. Obrusavajuci postepeno brasno, zamesiti testo. Preneti na dasku za mesenje dobro ga zamesiti, oblikovati kao hlebcic i ostaviti da malo odmori. Posuti dasku brasnom razvuci testo oklagijom u koru debelu oko 2mm. Zupcastim nozicem iseci koru na kvadrate velicine 8x8cm. Svaki kvadrat raseci na sredini sa dva reza udaljena jedna od drugog oko 2cm. Kroz jedan razrez provuci jedan ugao testa, kroz drugi  razrez - suprotni ugao. Takve masnice od testa stavljati na vrelo ulje i prziti. Potrebno je da mafisi plivaju u debelom sloju ulja i kada dobiju bkedo zutu boju izvaditi iz ulja, redjati na plitku ciniju i posipati secerom u prahu. Sluziti dok su topli.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI