HLEB OD NARANDZE I NARA

Potrebni sastojci:

2 solje(od kiselog mleka) brasna;
3/4 solje secera;
1 1/2 male kasike praska za pecivo;
1/2 male kasike sode bikarbone;
1/2 male kasike soli;
3/4 solje jogurta;
2 male kasike korice od narandze;
1/2 solje soka od narandze;
1/4 solje maslaca;
2 jajeta;
1 solja semenki od nara;
1/2 solje secera u prahu;
1 velika kasika soka od narandze.

Priprema:

U ciniju staviti brasno, prasak za pecivo, siđu bikarbonu, so i koricu od narandze. Sve polako promesati.
U drugoj ciniji umutiti jaja. Dodati secer i omeksani maslac. U umucena jaja polako stavljati sok od narandze i jogurt.
U umucenu smesu polako stavljati semenke od nara i brasno. Sve lagano promesati i staviti u podmazan i brasnom posutu tepsiju velicine 14x24cm.
Hleb peci 55-60 minuta na temperaturi od 350 stepeni.
U medjuvremenu dok se hleb pece umutiti secer u prahu i sok od narandze.
Ohladjeni hleb preliti sa umucenim secerom i sokom.
Kada se hleb ohladi iseci ga na kriske.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI