BUNDEVARA

Potrebni sastojci:

600g gotovih kora za gibanicu;
1/2l mleka;
800g ociscene bundeve;
200g secera;
4 jajeta;
50g maslaca;
1 solja ulja;
2 kesice vanilin secera"
2 soljice secera u prahu.

Priprema:

Zagrejati maslac, dodati rendanu bundevu, 100g secera i polovinu mleka. Mesati na umerenoj temperaturi da se bundeva skuva i postane penasta. Zumanca odvojiti od belanaca pa ih posebno umutiti. Zumanca umutiti sa preostalim secerom, a belanca u.cvrst sneg pa ih spojiti sve zajedno i izmesati. Za to vreme kuvani nadev se ohladio, pa u taj nadev sipati umucena jaja i preostalo mleko sa kesicom vanilin secera. Sve dobro izmesati. Pleh namastiti uljem i redjati koru po koru, pa svaku prskati vrelim uljem i premazivati pripremljenim nadevom. Gornju koru poprskati mesavinom mleka i ulja. Pitu peci u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Pecenu pitu ohladiti i iseci na kocke. Svaku kocku posuti prah secerom i vanilin secerom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI