POGACA-PLETENICA
Potrebni sastojci:
1kg brasna;
25g svezeg kvasca;
2 jajeta;
1 kasika secera;
2,5dl mleka;
1/4 kasicice soli;
1 kasika ulja;
1 zumance.
Priprema:
Razmutiti kvasac u mlakom mleku i dodati malo brasna. U posudu za mesenje sipati brasno, pa u sredini napraviti udubljenje i sipati razmuceni kvasac, ostaviti 15 minuta da kvasac nadodje. Posle toga dodati jaja, so i malo ulja, i zamesiti testo kao za svaki hleb uz postepeno dodavanje mlakog mleka i obrusavanje brasna. Testo umesiti mekse od obicnog testa za hleb. Umeseno testo podeliti na tri dela, pa svaki deo uviti kao duzu salamu i od njih isplesti pletenicu. Ako se pece u okrugloj tepsiji saviti pletenicu u krug a ako se pece u pravougaonoj tepsiji pletenicu staviti ispruzenu. Pletenicu poprskati uljem i ostaviti je da nadolazi 20 minuta, zatim je premazati zumancetom i sacekati jos 10 minuti da nadolazi. Peci naumerenoj temperaturi tako da dobije zlatnu koricu.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!