KISELA CORBA SA SVINJETINOM

Potrebni sastojci:

500g svinjetine sa kostima;
2 sargarepe;
1 koren persuna;
1 celer;
2 glavice crnog luka;
2 krompira;
2 kasike vinskog sirceta;
1dl kisele pavlake;
Persunov list;
3 cena belog luka;
Pola šoljice ulja;
Mlevena paprika;
So;
Biber.

Priprema:

Kosti na kojima je preostalo nesto mesa staviti u vodu i kuvati, dodati ociscenu zelen, oljusten krompir i jednu glavicu crnog luka isecenu na 4 dela.
Kad meso i povrce omeknu procediti supu, meso odvojiti od kosti, a povrce isitniti. Staviti supu ponovo na sporet, vratiti u nju meso odvojeno od kosti i povrce pa pustiti da ponovo prokljuca.
Ulje zagrejati i isprziti na njemu sitno iseckanu drugu glavicu crnog luka, dodati brasno, proprziti, mlevenu papriku, malo promesati zaprsku i sipati u corbu. Kad corba malo prokrcka sa zaprskom posoliti je i pobiberiti. Skloniti sa sporeta, sipati pavlaku sa sircetom, sitno seckan persunov list i istucani beli luk. Promesati i posluziti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI