COKOLADNE PRZENICE

Potrebni sastojci:

1 kasicica kakao praha;
50ml vrele vode;
2 jaja;
100ml.mleka;
75ml tecne pavlake;
1 kasika tecne vanile;
1 pomorandza i narendana korica;
100g seckane cokolade za kuvanje (moze i mlecna);
50ml ulja;
Za przenje:
16 manjih parcadi nekog hleba sa jajima;
Prstohvat soli.

Priprema:

Iseci tanje snite nekog hleba sa jajima. Razmutiti kakao sa vrucom vodom pa staviti u vecu posudu u kojoj se moze zamociti hleb, dodati mleko, tecnu pavlaku, tecnu vanilu, koricu od pomorandze, jaja i prstohvat soli. Sve dobro umutiti zicom za mucenje, svako parce hleba umociti i sa jedne i sa druge strane pripremljenom smesom, ocediti pa prziti na slabijoj temperaturi dok fino ne porumeni, okrenuti sa druge strane. Na przeno parce staviti iseckanu cokoladu, naredjati preko jednog parceta, poklopiti sa drugim i zagrejati samo dotle dok se cokolada ne otopi. Posluziti sa javorovim sirupom ili samo posuto prah secerom i nekim bobicastim vocem.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI