PALENTA SA SAMPINJONIMA I SPANACEM
Potrebni sastojci:
500ml vode;
500ml mleka;
30g parmezan sira;
1 mala kasika maslaca;
175g palente;
So;
Beli biber;
250g sampinjona;
2 cena mlevenog belog luka;
1 velika kasika iseckane sveze majcine dusice;
2 velike kasike ulja;
1 velika kasika maslaca;
100g feta sira;
250g spanaca;
Malo ulja;
So;
Biber.
Priprema:
Skuvati palentu u vodi i dodati narendan sir, maslac, so i biber. Palentu polako promesati i istresti u podmazanu tepsiju velicine 24x34cm.
Ostaviti tepsiju na hladnom mestu da se palenta ohladi. U medjuvremenu dok se palenta ohladi pripremiti sampinjone i spanac.
Sampinjone ocistiti i iseci. U tiganj sipati ulje i maslac, dodati beli luk i dinstati par minuta. Zatim dodati sampinjone i dinstati dok sampinjoni ne omeksaju. Na kraju dodati majcinu dusicu, so, biber i feta sir.
Spanać oprati i dinstati na ulju dok ne omeksa. Ohldjenu palentu pomocu case iseci na krugove. Svaki deo kruga malo ispeci u tiganju u kojoj ste dodali malo ulja. Krugove palente staviti na tacnu i na svaki krug dodati ocedjene sampinjone.
Posuti sampinjone sa listicima majcine dusice.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!