PALENTA SA SAMPINJONIMA I SPANACEM

Potrebni sastojci:

500ml vode;
500ml mleka;
30g parmezan sira;
1 mala kasika maslaca;
175g palente;
So;
Beli biber;
250g sampinjona;
2 cena mlevenog belog luka;
1 velika kasika iseckane sveze majcine dusice;
2 velike kasike ulja;
1 velika kasika maslaca;
100g feta sira;
250g spanaca;
Malo ulja;
So;
Biber.

Priprema:

Skuvati palentu u vodi i dodati narendan sir, maslac, so i biber. Palentu polako promesati i istresti u podmazanu tepsiju velicine 24x34cm.
Ostaviti tepsiju na hladnom mestu da se palenta ohladi. U medjuvremenu dok se palenta ohladi pripremiti sampinjone i spanac.
Sampinjone ocistiti i iseci. U tiganj sipati ulje i maslac, dodati beli luk i dinstati par minuta. Zatim dodati sampinjone i dinstati dok sampinjoni ne omeksaju. Na kraju dodati majcinu dusicu, so, biber i feta sir.
Spanać oprati i dinstati na ulju dok ne omeksa. Ohldjenu palentu pomocu case iseci na krugove. Svaki deo kruga malo ispeci u tiganju u kojoj ste dodali malo ulja. Krugove palente staviti na tacnu i na svaki krug dodati ocedjene sampinjone.
Posuti sampinjone sa listicima majcine dusice.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI