PASTETA OD BELE RIBE

Potrebni sastojci:

1kg bele ribe;
2 sargarepe;
1 paskanat;
2 glavice crnog luka;
2 lovorova lista;
1 paradajz;
2 male kasike aleve paprike;
1/2 male kasike bibera;
1 mala kasika soli;
2 male kasike zacina;
Malo limunovog soka;
1dl (moze i manje) ulja.

Priprema:

Ribu ocistiti, odstraniti glavu, rep i peraja. Sargarepu, paskanat, crni luk i paradajz iseci na kolutove, a beli luk sitno naseckati. Ribu staviti da se delimicno skuva. Kada je gotova odstraniti krupnije koske, sitnije se raskuvaju te prilikom mlevenja postaju sastavni deo pastete.
Povrce staviti u posudu i naliti uljem. Voda ili ma kakva druga tecnost se ne dodaje. Kuva se na tihoj vatri dok ne uvri sav sok. Sve zajedno se samelje na masini za meso. Pastetu preliti sa malo limunovog soka.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI