PETSAVOUROPITA

Potrebni sastojci:

500g kora za pitu;
150g otopljenog putera;
300g feta sira ili nekog drugog;
200g mozzarelle isecene na kocke;
100g rendanog kackavalja;
250ml mleka;
4 jajeta.

Priprema:

Tepsiju velicine 26cm premazati puterom. Svaku koru premazati otopljenim puterom i redjati kao harmoniku. Kada se popuni tepsija korama prelitibih prelivom koji treba prethodno umutiti.
U posudu umutiti jaja, dodati izmrvljeni sir, dodati mleko i iseckanu mozzarellu.
Ostaviti 10 minuta da kore upiju preliv i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45-50 minuta odnosno dok fino ne porumeni.
Posluziti sa jogurtom za dorucak ili laganiju veceru.
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI