FALAFEL
Falafel je nacionalno jelo Izraela, ulicna hrana u kojoj se uziva sirom Bliskog istoka. Falafel su przene kuglice od mlevene leblebije ili boba.
Potrebni sastojci:
400g leblebija;
1 glavica crnog luka;
3-4 cena belog luka;
1 kesica suvog kvasca (moze i prasak za pecivo samo sto u tom slucaju masa nije potrebno da stoji);
So;
Biber;
Malo persuna;
Ulje za przenje.
Priprema:
Leblebije ostaviti preko noci u vodi da omeksaju.
Sutradan samleti leblebije, dodati sitno seckani crni i beli luk, kvasac i zacine i sve dobro promesati. Ostaviti masu oko pola sata da odstoji, praviti kuglice i prziti ih u dosta zagrejanog ulja.
Falafel takodje mozete peci u rerni.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.