FALAFEL

Falafel je nacionalno jelo Izraela, ulicna hrana u kojoj se uziva sirom Bliskog istoka. Falafel su przene kuglice od mlevene leblebije ili boba.

Potrebni sastojci:

400g leblebija;
1 glavica crnog luka;
3-4 cena belog luka;
1 kesica suvog kvasca (moze i prasak za pecivo samo sto u tom slucaju masa nije potrebno da stoji);
So;
Biber;
Malo persuna;
Ulje za przenje.

Priprema:

Leblebije ostaviti preko noci u vodi da omeksaju.
Sutradan samleti leblebije, dodati sitno seckani crni i beli luk, kvasac i zacine i sve dobro promesati.  Ostaviti masu oko pola sata da odstoji, praviti kuglice i prziti ih u dosta zagrejanog ulja. 
Falafel takodje mozete peci u rerni.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI