PECENI SARAN SA BELIM LUKOM

Potrebni sastojci:

Saran od 1kg;
6 cena belog luka;
6 kasika sirceta;
1 mala kasika brasna;
1/2 male kasike soli;
Vezica persunovog lista;
1/2 male kasike mlevene paprike;
Malo bibera;
4 kasike ulja.

Priprema:

Ociscenu ribu osoliti, napraviti razreze nozem i sve napuniti sa pola kasicice soli i premazati cenom belog luka. Ribu staviti u vatrostalnu ciniju da lezi na stomaku i preliti vrelim uljem i zacinom.
Zacin:sitno iseckan beli luk, so, sirce, mlevena paprika, persunov list i biber, sve promesati i sipati preko ribe. Peci u rerni oko 1 sat, cesce prelivati sokom u kojem se pece.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI