DJUVEC OD SOMOVINE

Potrebni sastojci:

1kg somovine;
1kg crnog luka;
1 kasika ulja;
1/2 kasicice mlevene paprike;
2 paprike babure;
1 vezica persunovog lista;
1 manji plavi patlidzan;
3-4 krompira;
1 solja pirinca;
3-4 paradajza;
2-3 tikvice;
1dl ulja.

Priprema:

Ocistiti ribu, iseci na komade i ostaviti na stranu. Ocistiti i iseckati luk na rebarca, staviti u vrelo ulje i proprziti. U proprzen luk staviti mlevenu papriku, nasecene babure, naseckano persunovo lisce, oljusten i na kockice isecen patlidzan, tikvice isecene na kockice. Krompire isecene na kolutove, biber, so i solju pirinca. Sve malo proprziti pa staviti isecenu ribu, promesati, i sipati toliko vode da povrce i riba u vodi ogreznu. Zaliti djuvec sa 1dl ulja, staviti u rernu i peci oko 1 sat na umerenoj temperaturi. Djuvec ce imati lepsi ukus ako se spremi u zemljanoj posudi.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI