SVINJSKI KARE SA SENFOM I POMORANDZOM
Potrebni sastojci:
1/2kg svinjskog karea sa kostima;
2 manja crvena luka;
1 pomorandza;
2 kasike senfa;
100ml belog vina;
Maslinovo ulje;
So po ukusu;
Biber.
Priprema:
Pripremiti marinadu.
Iseckati oba crvena luka i promesati ih sa senfom. Dodati sok od pomorandze i malo rendane kore od pomorandze, malo bibera, nekoliko kasika maslinovog ulja i belo vino. Kare preliti marunadom i ostaviti sat vremena da odstoji najmanje jedan sat povremeno ga okrecuci ga. Ocediti meso pa ga prebaciti u pleh. Dodati mu malo soli i bibera i peci oko sat vremena na 180 stepeni. Na pola pecenja meso prekriti folijom a tokom pecenja ga povremeno prelivati marinadom. Posle pecenja ostaviti desetak minuta pokriveno pa tek onda iseci.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!