SVINJSKI KARE SA SENFOM I POMORANDZOM

Potrebni sastojci:

1/2kg svinjskog karea sa kostima;
2 manja crvena luka;
1 pomorandza;
2 kasike senfa;
100ml belog vina;
Maslinovo ulje;
So po ukusu;
Biber.

Priprema:

Pripremiti marinadu.
Iseckati oba crvena luka i promesati ih sa senfom. Dodati sok od pomorandze i malo rendane kore od pomorandze, malo bibera, nekoliko kasika maslinovog ulja i belo vino.  Kare preliti marunadom i ostaviti sat vremena da odstoji najmanje jedan sat povremeno ga okrecuci ga. Ocediti meso pa ga prebaciti u pleh. Dodati mu malo soli i bibera i peci oko sat vremena na 180 stepeni. Na pola pecenja meso prekriti folijom a tokom pecenja ga povremeno prelivati marinadom. Posle pecenja ostaviti desetak minuta pokriveno pa tek onda iseci.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI