SVINJSKI KARE SA SENFOM I POMORANDZOM
Potrebni sastojci:
1/2kg svinjskog karea sa kostima;
2 manja crvena luka;
1 pomorandza;
2 kasike senfa;
100ml belog vina;
Maslinovo ulje;
So po ukusu;
Biber.
Priprema:
Pripremiti marinadu.
Iseckati oba crvena luka i promesati ih sa senfom. Dodati sok od pomorandze i malo rendane kore od pomorandze, malo bibera, nekoliko kasika maslinovog ulja i belo vino. Kare preliti marunadom i ostaviti sat vremena da odstoji najmanje jedan sat povremeno ga okrecuci ga. Ocediti meso pa ga prebaciti u pleh. Dodati mu malo soli i bibera i peci oko sat vremena na 180 stepeni. Na pola pecenja meso prekriti folijom a tokom pecenja ga povremeno prelivati marinadom. Posle pecenja ostaviti desetak minuta pokriveno pa tek onda iseci.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.