ROLAT SA AJVAROM

Potrebni sastojci:

5 jaja;
2 kasike kisele pavlake;
3 kasike ajvara;
2 kasike ulja;
5 kasika brasna;
1 kesica praska za pecivo;
Malo soli.

Fil:

200g krem sira;
2 jaja;
2 kasike kisele pavlake;
So ukoliko sir nije slan;
Malo belog luka u prahu;
Malo iseckanog persuna;
150g sunke.

Priprema:

U velikoj ciniji umutiti belanca i ciniju ostaviti sa strane.
U malu ciniju usuti brasno, prasak za pecivo i so. Polako promesati. 
U posebnu ciniju umutiti zumanca. Postepeno dodavati pavlaku, ajvar, ulje i na kraju dodati brasno sa sastojcima, potom dodati belanca.Polako kasikom promesati.
Pripremljenu smesu istresti u podmazani i papirom oblozeni pleh. Peci 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Pecenu koru staviti u vlaznu kuhinjsku krpu i uviti u rolat. 
Skuvati jaja, ocistiti i belanca iseci na male kockice, a zumanca izmrviti. 
U ciniju staviti krem sir, pavlaku, so po potrebi, beli luk, iseckani persun i izmrvljena zumanca.
Sve promesati i na kraju dodati kockice od belanaca.
Ohladjenu koru za rolat premazati sa navedenom smesom uz jednu ivicu preko fila staviti sunku i polako uviti u rolat. 
Rolat umotati u providnu foliju i drzati u frizideru do sluzenja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI