TOPLA BELA COKOLADA SA DJUMBIROM
Kada budete citali ovaj recept pomislicete kakav li ce to biti ukus, bela cokolada, djumbir i mleko. Ja vam samo jedno mogu reci....savrsen!
Potrebni sastojci:
3/4 solje(250ml) ociscenog i iseckanog djumbira;
100g secera;
65ml vode;
2l mleka;
120g bele cokolade za kuvanje ili mlecne sa manjim procentom secera isecenu na komade;
Na vrh noza muskatnog oraha.
Priprema:
U vecu serpu staviti djumbir, secer i vodu, pa kuvati na srednjoj temperaturi dok se secer ne otopi i postane zlatna tecnost oko 5 minuta cesce mesajuci.
Dodati mleko i isitnjenu cokoladu i mesati zicom sve dotle dok se cokolada ne otopi i ne pojave sitni mehurici sa strane serpe, ali ne sme provreti.
Procediti tecnost, a ostatak koji ne prodje kroz cedaljku baciti. Sipati u case koje treba malo zagrejati sa vrelom vodom. Nastrugati malo muskatnog oraha preko.
Posluziti toplo.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!