TOPLA BELA COKOLADA SA DJUMBIROM

Kada budete citali ovaj recept pomislicete kakav li ce to biti ukus, bela cokolada, djumbir i mleko. Ja vam samo jedno mogu reci....savrsen!

Potrebni sastojci:

3/4 solje(250ml) ociscenog i iseckanog djumbira;
100g secera;
65ml vode;
2l mleka;
120g bele cokolade za kuvanje ili mlecne sa manjim procentom secera isecenu na komade;
Na vrh noza muskatnog oraha.

Priprema:

U vecu serpu staviti djumbir, secer i vodu, pa kuvati na srednjoj temperaturi dok se secer ne otopi i postane zlatna tecnost oko 5 minuta cesce mesajuci.
Dodati mleko i isitnjenu cokoladu i mesati zicom sve dotle dok se cokolada ne otopi i ne pojave sitni mehurici sa strane serpe, ali ne sme provreti. 
Procediti tecnost, a ostatak koji ne prodje kroz cedaljku baciti. Sipati u case koje treba malo zagrejati sa vrelom vodom. Nastrugati malo muskatnog oraha preko. 
Posluziti toplo.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI