Постови

TOPLA BELA COKOLADA SA DJUMBIROM

Слика
Kada budete citali ovaj recept pomislicete kakav li ce to biti ukus, bela cokolada, djumbir i mleko. Ja vam samo jedno mogu reci....savrsen! Potrebni sastojci: 3/4 solje(250ml) ociscenog i iseckanog djumbira; 100g secera; 65ml vode; 2l mleka; 120g bele cokolade za kuvanje ili mlecne sa manjim procentom secera isecenu na komade; Na vrh noza muskatnog oraha. Priprema: U vecu serpu staviti djumbir, secer i vodu, pa kuvati na srednjoj temperaturi dok se secer ne otopi i postane zlatna tecnost oko 5 minuta cesce mesajuci. Dodati mleko i isitnjenu cokoladu i mesati zicom sve dotle dok se cokolada ne otopi i ne pojave sitni mehurici sa strane serpe, ali ne sme provreti.  Procediti tecnost, a ostatak koji ne prodje kroz cedaljku baciti. Sipati u case koje treba malo zagrejati sa vrelom vodom. Nastrugati malo muskatnog oraha preko.  Posluziti toplo.

ROLAT SA AJVAROM

Слика
Potrebni sastojci: 5 jaja; 2 kasike kisele pavlake; 3 kasike ajvara; 2 kasike ulja; 5 kasika brasna; 1 kesica praska za pecivo; Malo soli. Fil: 200g krem sira; 2 jaja; 2 kasike kisele pavlake; So ukoliko sir nije slan; Malo belog luka u prahu; Malo iseckanog persuna; 150g sunke. Priprema: U velikoj ciniji umutiti belanca i ciniju ostaviti sa strane. U malu ciniju usuti brasno, prasak za pecivo i so. Polako promesati.  U posebnu ciniju umutiti zumanca. Postepeno dodavati pavlaku, ajvar, ulje i na kraju dodati brasno sa sastojcima, potom dodati belanca.Polako kasikom promesati. Pripremljenu smesu istresti u podmazani i papirom oblozeni pleh. Peci 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Pecenu koru staviti u vlaznu kuhinjsku krpu i uviti u rolat.  Skuvati jaja, ocistiti i belanca iseci na male kockice, a zumanca izmrviti.  U ciniju staviti krem sir, pavlaku, so po potrebi, beli luk, iseckani persun i izmrvljena zumanca. Sve promesati i na kraju dodati kockice od belanaca. Ohl

OBLANDE OD COKOLADE I KIKIRIKIJA

Слика
Potrebni sastojci: 500g mlevenog keksa; 250g secera; 300g neslanog kikirikija; 250g margarina; 150g cokolade za kuvanje. Glazura: 150g cokolade za kuvanje; 4 kasike ulja; 2 vece oblande. Priprema: Secer i margarin otopiti na laganoj vatri, dodati cokoladu pa mesati dok se cokolada ne otopi pripremljenu smesu pomesati s kikirikijem i mlevenim keksom, ukoliko se masa rasipa dodati malo mleka.  Kada se svi sastojci dobro sjedine masu prebaciti na oblandu, utisnuti i zagladiti povrsinu  na nju staviti drugu oblandu. Pritisnuti tepsijom ili nekim teretom da se gornja oblanda dobro zalepi.  Povrsinu preliti cokoladnom glazurom.