KREMPITA
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgH8JivITGjR3LJe3Tn7kcW3J1VuL-WrnImBz4-1C3cV-2f8zj-kSnHoknSveOIDUQvIxhkXWGe4X6joXhPPUqvpGt74-Nr8HOjAWHKk5nqVXsywFaL1nYrXhGT_Ip58iRC-ILnVB4BjzQ/s1600/1606250686397388-0.png)
Potrebni sastojci: 6 jaja; 20 velikih kasika secera; 2l mleka; 5 pudinga od vanilew; 250g margarina; Zamrznuto lisnato testo; Beli slag krem od vanile. Priprema: Istanjiti lisnato testo na zeljeni oblik i velicinu i nozem iseci do pola debljine testa na zamisljene komade krempite. Viljuskom izbockati testo na nekoliko mesta da ne naraste previse. Staviti u veliki i plitki pleh, puno veci od razvucenog testa i peci u rerni. Kada je ispeceno, odvojiti na pola tako da deo sa isecenim komadima bude odvojen od dela koji nije secen. Fil praviti tako sto u 2l mleka skuvamo 5 pudinga, 20.kasika secera, 250g margarina i sest zumanaca. Kada je skuvano, u vrelu masu dodamo umuceni sne od sest belanaca. Ovaj fil prelijemo na donji deo lisnatog testa, a odozgo stavimo umucen slag, ali tek kada se fil dobro ohladi, a onda dodamo preko slaga i iseceni deo lisnatog testa. Pospemo secerom u prahu.